Soframız'ın Yılbaşı Programı'nda hazırladığım birbirinden leziz 5 çeşit yemeğimin tariflerini, henüz Star TV'ye dahi yüklenmeden, sizler için ilk kez bloğumdan paylaşıyorum.
İlk olarak soframızın başrolündeki ana yemeğimiz geliyorrr.. Kağıtlar kalemler hazır mı?
Soframız - 502. Bölüm - Esin'in Mutfağı: İstanbul
MALZEMELER:
YAPILIŞI:
₪ Önce iç pilavımızı hazırlamak için tavukgöğsünü minik küpler
halinde doğralayalım.
₪ Soteleme işlemi için, tencereye yarım çay bardağı sıvı yağı,
tavukları, minik doğradığımız soğanları ve tuzu koyalım. Karıştırarak pişirirken
üzerine çam fıstığı ekleyelim.
₪ Biraz sonra yıkadığımız 1.5 su bardağı pirinci ilave edelim.
Karabiber, yenibahar ve yıkadığımız kuş üzümleri ile pilavımızı tatlandıralım.
₪ Biraz daha kavrulduktan sonra kullandığımız pirinç ile aynı
ölçüde (1.5 su bardağı) su ilave edip ocağın altını kısalım. Pilavımız, suyunu
çekip hafif tanelenince hazır olacak.
₪ Fırında, tavuğun içinde de pişeceği için çok fazla
pişirmeden soğumaya bırakalım.
₪ Tavuğumuzu hazırlamaya geçiyoruz. Çıtır çıtır kızarmasını
sağlayacak sosu için, bir tasın içine limonunun suyunu sıkıp salça ve sıvıyağ ilave ediyoruz. Biraz kıvam
vermesi için unu katıp güzelce çırpıyoruz.
₪ Bir fırın kabına tavuğu yerleştirip, demlenen pilavımızı
kaşık yardımıyla tavuğun içine iyice dolduruyoruz.
₪ Diplerine dolması için, tavuğu
silkeleyebilir veya kaşıkla boşluklarına bastırabilirsiniz.
₪ Artan pilavı, daha sonra süslemede kullanmak üzere bir kenarda
bekletiyoruz.
₪ Tavuğun açılmaması için dikiş ipi ve iğne yardımıyla ağzını sıkı
sıkı dikiyoruz.
₪ Hazırladığımız sosu yumurta fırçası ile tavuğun her yerine
sürüyoruz.
₪ 200 derece fırında 1 saat kadar pişiriyoruz.
₪ Nar gibi kızaran tavuğu servis tabağına alıyor ve artan pilavı
etrafına dökerek servis yapıyoruz.
✔ Arzu edenler, fırın torbası içerisinde birkaç delik açarak
da pişirebilir.
✔ Ya da tavuğu pilavı içine doldurmadan önce büyük bir
tencerede biraz haşlayabilir.
cok güzel tşk elinize saglık
YanıtlaSil