17 Haziran 2016

Carte d’Or ile İftar Sonrasına harika bir tarif: "Kadayıflı Dondurma"


Geleneksel Lezzetlerin Dansı: Kadayıflı Dondurma
Türk mutfağının en önemli tatlılarından biri olan kadayıf, kendine has tadı sayesinde küçük büyük herkesin severek yediği yiyecekler arasında yer alır. Lezzetinin yanı sıra enerji gereksinimini karşılayabilecek nitelikte besin değerlerine sahip kadayıfı, farklı şekillerde de değerlendirebilirsiniz.



Konuklarınız için Bambaşka Lezzetler
Özellikle konuklarınıza ikram edebileceğiniz tatlılar hazırlamayı istiyorsanız ve aynı zamanda, hazırladığınız tatlıların hem lezzetli hem de görünüm açısından iştah kabartıcı olmasını arzu ediyorsanız, dondurma ile hazırlanan tarifleri gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Geleneksel lezzetleri, modern yöntemlerle ve el değmeden hazırlanan Carte d’Or ile baştan tasarlayabilir, konuklarınıza unutamayacakları bir tatlı sunabilirsiniz. Ailenize, arkadaşlarınıza ve sevdiklerinize mevsim fark etmeksizin servis edebileceğiniz tatlıları, lezzetli olmaları ve yüksek sahip oldukları yüksek besin değerleri dolayısıyla da dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
Her mevsim büyük bir beğeniyle tüketilen dondurmaları, farklı aromalarla gelmeleri sayesinde yalnızca tek başına tüketebileceğiniz gibi, çeşitli tatlıların ana malzemesi olarak da kullanabilirsiniz. Çocukların da severek tükettiği dondurmanın, kadayıfla mükemmel uyumunu kanıtlayan kadayıflı dondurma ile sofralarınızı zenginleştirebilir, konuklarınıza hem lezzetli hem de görsel açıdan son derece güzel bir tatlı sunabilirsiniz. Kısa sürede hazırlanabilmesi ve yapımı sırasında çok fazla malzeme gerektirmemesi nedeniyle kadayıflı dondurma, sizin de mutfakta en sık yaptığınız tatlılar arasına girebilir.

Malzemeler:
1 paket tel kadayıf
1 su bardağı çikolata parçaları (damla çikolata ya da ufalanmış çikolata parçaları kullanılabilir)
10 top Carte d’Or Classic Antep Fıstıklı
Kadayıfı kızartmak için sıvı yağ
Servis esnasında kullanmak için Carte d’Or çikolatalı sos



Hazırlanışı:
1. Tel kadayıfı derin bir kap içinde elinizle tel tel ayırın. Daha sonra, içine çikolata parçacıkları eklediğiniz kap aracılığıyla 10 top Carte d’Or Antep Fıstıklı dondurmanın tamamen çikolata ile kaplanmasını sağlayın.
2. Bu dondurma toplarını kadayıflara sardıktan sonra 1 saat boyunca derin dondurucuda bekletin. İçine yağ koyup kızdırdığınız tavaya derin dondurucudaki dondurma toplarını yerleştirin. Dondurmaya sarılı olan kadayıfların rengi değişene kadar 3-4 dakika süre ile çevirerek kızartın.
3. Arzu ettiğiniz boyutlardaki dondurmalıklara yerleştirerek servisi hızlıca gerçekleştirin.
Sunumunuzu daha renkli bir hale getirmek için çeşitli süsleme alternatifleri kullanabilirsiniz. Dondurmalıklara önceden hazırlanan çekilmiş Antep fıstıklarını koyup üzerine kadayıflı dondurma topları yerleştirebilirsiniz. Farklı tabaklarda servis etmeyi düşünüyorsanız tabağın yanına taze nane yaprakları ekleyerek sunumu zenginleştirebilirsiniz.
Daha değişik lezzetlere yelken açmak isterseniz Antep fıstığı yerine Hindistan cevizi, fındık ya da yer fıstığına da şans tanıyabilir, kullandığınız bu malzemelerle uyumlu Carte d’Or Dondurma çeşitlerini de deneyebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Zaman ayırdığınız ve kıymetli düşünceleriniz için çok teşekkürler..
Beni izlemeye aldınız mı?
Yine beklerim, görüşmek üzere..