Yumurtalı sos ile kızartıldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ile buluşturulan karnıbahar, adeta başka bir kimliğe bürünüyor bu tarifle.. Kıymalı yemeğini ve fırında graten hâllerine de bayılsam da, bu bir başka..
Karnıbahar Kızartması |
Hazırladığım iki tabağı bir de değişik açılardan görelim:
Harika görünüyor, öyle değil mi? |
Sebze söz konusu olduğuna göre, yine içeriği ve faydasını paylaşmadan geçmeyeyim..
♣ Kerevizli yemeklerim ve faydaları için 2 yayınım:
♠ Portakallı Kereviz
♠ Kereviz Salatası
♣ Lahanalı yemeklerim ve faydaları için 3 yayınım:
♠ Kırmızı Lahana Salatası
♠ Lahana Salatası ve Beyaz Lahana Dolması
♠ Karalahana Dolması
Evetttt, peki ya nedir Karnıbahar'ın Faydaları? (alıntılardan kolajdır)
Karnıbahar, vitamin ve mineraller açısından zengin bir sebzedir.
A, C, B1 ve B2 vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor, fosfat ve demir minerallerini içermektedir.
Kadınları göğüs kanserine karşı koruyan 'indol-3 karbonal' ihtiva eder.
Özellikle "E vitamini ve caffeic asit" yapraklarında daha zengindir. Yapraklarında ayrıca tam 7 tane kataraktı önleyici etkin madde içermektedir.
Diğer bir güçlü özelliği de 21 tane antioksidan madde içermesidir.
Ayrıca;
* Vücuda kuvvet verir. Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderici etkiye sahiptir. Sinirleri güçlendirir.
* Beynin çalışmasını destekler. Cinsel gücü ve cinsel isteği artırır.
* Şeker hastalığına ve romatizmaya karşı yararlıdır. Kolesterolü düşürür.
* Gastrit ve mide ülserine karşı faydalıdır. Mide ekşimesi ve mide yanmasına karşı yararlıdır.
* Kalp hastalıklarında oluşan şikâyetleri azaltır.
* Demir minerali oranı yüksek olduğu için kansızlığı önler.
* Potasyum yönünden zengin olduğu için yüksek tansiyonu düşürür, tansiyonu belli düzeyde tutar.
* Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar. Vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına yardımcıdır.
* Kabızlığı gidericidir ve idrar söktürür. Dalak rahatsızlıklarına karşı iyi gelmektedir.
❦ ❧ ❦ ❧ ❦
Ve bir de krebimiz var.. Fazla fotosunu çekemedim ama içine arzuya göre,
ister peynir/zeytin ezmezi; ister tereyağ/kaymak ve bal/reçel çeşitleri konularak sunuluyor..
Krep |
Kahvaltı ve brunch'larda keyifle yenilmesinin yanı sıra,
arzuya göre içine ıspanaklı veya kıymalı çeşitli harçlar konularak,
üzerine dökülen beşamel sos ile fırınlandıktan sonra
konuklarımıza çok şık ve lezzetli bir ana yemek hâline de getirilebilmekte..
Her sofraya, her öğüne;
canınız ne çektiyse, ne ikram etmek istediyse..
Sipariş ve Bilgi İçin:
"adamutfak.evyemekleri@gmail.com"
Krepe bayılırım.Çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık :)Bloğunuzu izlemeye aldım banada beklerim :)İstanbuldaki mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.http://istkazanbenkepce.blogspot.com
YanıtlaSilK.bakmayın yanıtlayamadım.
SilTeşekkürler iltifatlarınız için.
Ben de sizi izlemeye aldım, paylaşımlarınız faydalı olacak hepimize, görüşmek üzere..
Karnıbahar kızartmasını çok severim, hamileyken çok sık yapardım. Ellerinize sağlık
YanıtlaSilK.bakmayın yanıtlayamadım.
SilNe güzel, bebişinize de faydalı olmuştur inşallah:)
Teşekkürler, görüşmek üzere..