28 Temmuz 2013

Güveçte Dereotlu Kek ve Soslu Semizotu Salatası

       Merhabalar.. Mis kokulu dereotu ve bolca beyaz peynir ile hazırlanan harika bir kek paylaşacağım önce sizinle..Yalnız, bu tuzlu keki her zaman yaptığımız gibi kek kalıbında ya da borcamda değil de, bu kez güveç kaplarında pişirdim..
       Üstelik hem de çok sağlıklı olan kepek unundan!
       Önce bu hâliyle görelim, ancak kaplarından çıkarıp daha sonra sahurda, kahvaltıda ve çay saatlerinde yemek için biraz da süslemek lazım tabi :)

Güveçte Kepekli Dereotlu Kek

                   İşte güvecin hem o toprak kokusu, hem de şirin tek kişilik sunumlarıyla:
                   Güveçte Dereotlu Kek ve 3 farklı sunum önerim:

1) Kalıptan çıkarıp poğaça veya ekmek gibi yenilebilir:

2) Özellikle çocuklarımız için, arasına domates/salatalık konularak sandviç şeklinde yenilebilir:

3) İki parçaya ayrılarak dilimli bir kek şeklinde yine kahvaltılık çeşitlerle de yenilebilir:


                                                            ✯  ✯  ✯  ✯ 

       Bir de salata çeşidi görelim, ne dersiniz?
       Tam da mevsimindeki semizotunu iyice yıkadıktan sonra sarımsaklı yoğurt ile buluşturalım..


       Biraz daha lezzetlendirmek ve daha şık sunmak istemez misiniz?

       O halde tereyağını baharatlarla kavurup
       o mis kokusu ve çıtırdayan sesi ile salatamıza dökelim :)
Soslu Semizotu Salatası

       Beğendiniz mi sevgili dostlarım ve izleyicilerim?
       Görüşmek üzere, hayırlı sahurlar ve keyifli haftasonları dilerim..

                                   Sipariş ve Bilgi İçin:    
                        "adamutfak.evyemekleri@gmail.com" 



0 yorum:

Yorum Gönder

Zaman ayırdığınız ve kıymetli düşünceleriniz için çok teşekkürler..
Beni izlemeye aldınız mı?
Yine beklerim, görüşmek üzere..