28 Mayıs 2013

Patatesi Küp Küp Kızartsak veya Rendelesek?

       Herkesin çok sevdiği patatesten her öğünde, özellikle kahvaltılarda keyifle yenilebilecek, hazırlaması da oldukça pratik 3 tarifi sizlerle paylaşacağım bugün.. 
       1) Öncelikle, haydi gelin hepbirlikte çocukluk günlerimize dönelim.. Annelerimizin hazırladığı o nefis kokulu sofraları hatırlayalım.. Annemiz kahvaltıda eğer bunu yapmışsa hepimiz ne kadar mutlu olurduk, öyle değil mi?
 
  
         Küp küp kızartılan patateslerin üzerine yumurta kırılmasıyla hazırlanan ve baharatlarla süslenen bu omleti sevmeyenimiz var mıdır?
Patatesli Omlet

        2) Yine küp küp kızartılan patatesleri hiç bu şekilde yemeyi denediniz mi? Sarımsaklı yoğurt ve taze maydanozun kokusuyla muhteşem bir lezzet olan bu çeşidi sofralarınıza hemen eklemelisiniz..        
Soslu Patates Kızartması

         3) Patatesi bir de iri iri rendeleyelim.. Suyuna salacağı için sıkalım.. Dilediğiniz baharatı ilave ederek harmanlayalım.. Isıtılmış tavaya krep yapar gibi sadece bir damla sıvıyağ koyup dağıttıktan sonra, patatesli harcımızı incecik yayalım..

            Arkalı önlü pişirdikten sonra hele bir de peynirle birlikte yediğinizde, cipsi de andıran bu tarife bayılacaksınız.. İşte kendi verdiğim ismiyle Patates Krebinin son hâli:
Patates Krebi

             Denemenizi öneriyorum.. Şimdiden afiyet olsun.. Hoşçakalın..

                                  Sipariş ve Bilgi İçin:    
                  "adamutfak.evyemekleri@gmail.com"

0 yorum:

Yorum Gönder

Zaman ayırdığınız ve kıymetli düşünceleriniz için çok teşekkürler..
Beni izlemeye aldınız mı?
Yine beklerim, görüşmek üzere..