19 Ocak 2013

Yöresel İki Tat: Kars Ketesi ve Bulgur Köftesi

      Merhabalar.. Güzel, sıcak bir pazarı geride bıraktık. Şimdiden herkese iyi bir hafta geçirmesini diliyorum. Sömestr öncesi son haftaya karlı girecekmişiz, aman dikkat..
      Bu haftaiçi kendisine çok yakın oturduğum canım annecimin doğumgünü için Ümraniye'deki evinde 3 kızı ve ve 4 kız torunu olarak toplandık :)
      Aslında öğleden sonra kardeşlerim arayıp anneme sürpriz doğumgünü partisi yapmaya geleceklerini söylediler. Avrupa yakasında oturan kızım hemen yola koyulup kutlamaya yetişti.. Kardeşlerim de yeğenlerimi okuldan alıp, pastaneden ve marketten bol bol da alışveriş yapıp akşamüstü geldiler..
      Ben de annecime gün içinde doğu bölgelerimize özgü bu iki tadı yapmıştım..
Kars Ketesi ve Bulgur Köftesi

       Karadenizli olmama rağmen kayınvalidem ve doğulu komşularımdan öğrenmiştim bunları..
       Bildiğiniz üzere içinde sadece kavrulmuş un bulunan, şekli ayrı, tadı ayrı güzel Ketemiz:
Kars Ketesi

      Küçük bulgur toplarının haşlandıktan sonra sosuyla buluşmasıyla işte müthiş bir lezzet:
      (Arzuya göre ya salçalı soğanlı ya da sarımsaklı yoğurt üzerine yağ gezdirilerek de yapılıyor.
      2 farklı şekilde sunulabilen bu Bulgur Köftesi'ne Erzincan'da Lottik de deniliyor.. )
BulgurKöftesi



       Başka neler mi vardı?
İşte Doğumgünü Soframız

      Açıkça söyleyeyim; sofrada gördüğünüz ve anlayacağınız üzere Yaş Pasta, Tatlı-Tuzlu Kurabiyeler, Kek, Su Böreği, Acıbadem Kurabiyesi, Jelibonlar kardeşlerimce hazır alındı.. Malesef zaman yoktu genişçe hazırlanmaya dediğim gibi..
      Kars Ketesi, Bulgur Köftesi ve dünden kalan azcık Kereviz Salatası ise benden..
İyi Ki Doğdun Canım Annem

     Yemek faslımız bittikten sonra kuruyemiş ve kahve keyfini yaparken, çocuklar olmazsa olmaz şarkıları ve dans  gösterileri ile elbette güne renk kattılar :)
     Sonuç olarak kız kıza güzel bir mini parti ile oldukça güzel vakit geçirdik..

   Allahım bizleri sevdiklerimizden ayırmasın dostlar..
   Haydin kalın sağlıcakla :)
  
Bir diğer "yöresel yemekler" yayınım için tıklayınız:  
Trakya'nın Dızmana'sı ile Malatya'nın Yassı Köfte'si
    
                                           Sipariş ve Bilgi İçin:    
                    "adamutfak.evyemekleri@gmail.com"

 

12 yorum:

  1. Çok güzel görünüyorlaar kii :)

    http://ebru504.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler kii :)) ben zaten izleyicinizdim, sizi de yine beklerim kii :) teşekkürler sevgilerr

      Sil
  2. kete şahane görünüyor ellerine sağlık
    anneciğine nice sağlıklı mutlu yılar dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, buyrun beraber yiyelim:)
      çok naziksin hepimize inşallah :)

      Sil
  3. Ketenin tadına doyum olmaz... süper görünüyor çok severim ama hiç denemedim cesaret edip :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle.. yerken oralı olmamama rağmen sanki garip bir memleket kokusu geliyor.. tavsiye ederim deneyin ancak yapamazsanız buyrun beraber yiyelim :)

      Sil
  4. ellerinize saglık.nefis görünüyorlar.takipteyim.banada beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler.. sevinirim.. hay hay görüşmek üzere :)

      Sil
  5. o zarf gibi hamur çok güzel görünüyooo :)
    köftelerrde tabi :)
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet canım kete'yi bu kez o şekilde yaptım..
      beğenilerinize seviniyorum herkese teşekkürler :)

      Sil

Zaman ayırdığınız ve kıymetli düşünceleriniz için çok teşekkürler..
Beni izlemeye aldınız mı?
Yine beklerim, görüşmek üzere..