25 Haziran 2013

İster Kahvaltıda, İster Ana Öğünde: Krep

      Özellikle haftasonu yapılan geç kahvaltılarda favorimdir krep..
      Tatlı-tuzlu dilediğiniz malzeme ile buluşturulduğunda keyifle yenilen, doyurucu bir çeşit olarak sofralarda yerini alır..

      İster peynir ve zeytin ile; ister sürülebilen kahvaltılık çeşitler, acılı ezmeler ile;      
      isterseniz de bal ve reçel çeşitleri ile dürüm yapılarak harika lezzetler elde edilebilir..


      Servis etmeden önce yağsız tavada veya fırında bu ilk halleri ile ısıtmayı unutmayın..
      Dürüm yapmak yerine dörde bölerek de yiyebilirsiniz elbet..
Krep
     
                                                                       

      Şimdi bir de ana öğünde yiyebileceğimiz hâliyle görelim..
      Bu kez de ıspanaklı, mantarlı, kaşarlı veya etli, tavuklu istediğiniz malzemeleri tercih edebilirsiniz..

      İster ikiye katlayarak, ister de tepede toplayıp bohça şeklinde; hele bir de beşamel sos ile muhteşem bir ana yemektir.. Ben bu kez tavuklu mantarlı harç kullandım..
Tavuklu Mantarlı Krep

                                                                          
 
    Bir kez daha farklı bir kahvaltı / brunch sunumuyla görelim..

      Beyaz peynir ve yeşil zeytin koyduğum dürümleri verevine kesip ikram ettim bu kez..


      En önemli hususlardan biri ise, krebin piştikten sonra buzdolabında 5-6 gün muhafaza edilebiliyor olmasıdır.. Canınız istedikçe ısıtıp ısıtıp yiyebilirsiniz :)   
      İyi akşamlar dilerim a dostlar..


  Bütün bunlar ve çok daha fazlası için;
  İşyerindeki öğlen yemeklerinizi; arkadaş günlerinizi, çay saatlerinizi;
  Her öğün ve her özel gün sofranızı renklendirmemiz için menümüze bakınız.. 
  
    İrtibat:    "adamutfak.evyemekleri@gmail.com"

0 yorum:

Yorum Gönder

Zaman ayırdığınız ve kıymetli düşünceleriniz için çok teşekkürler..
Beni izlemeye aldınız mı?
Yine beklerim, görüşmek üzere..