Tam da mevsiminde; kabak, biber, patlıcan, patates.. İster domatesli, ister yoğurtlu..
Fırında da yapılarak daha hafif bir sonuç elde edilebilir elbet; ancak bu şekilde çok daha leziz oluyor, öyle değil mi? Her ne kadar ağır diye tercih etmeyenler olsa da, yazın sofrada kızartma olduğunda, yanında gözlerim başka bir yemek aramaz benim..
Kabak-Biber Kızartması |
Sosu dökülmüş son hâlini görüntüleyemedim ancak üzerine sarımsaklı yoğurt döküldüğünde lezzetine lezzet katılıyor..
Her öğünde yenilebilecek, hayır denilemeyecek bir 'soğuk meze' olarak sofralarda yerlerini alıyor..
Kabak-Biber Kızartması |
Daha hafif bir öğün isteyenler için, kabaktan bir de salata paylaşayım..
Nefis dereotu kokusu ve bol ceviz ile muhteşem, sağlıklı bir tat..
Cevizli Kabak Salatası |
Menümdeki diğer mezeleri ve salata çeşitleri'ni
mutlaka görmenizi öneririm..
Her sofraya, her öğüne;
canınız ne çektiyse, ne ikram etmek istediyse..
Sipariş ve Bilgi İçin:
"adamutfak.evyemekleri@gmail.com"
Ellerinize sağlık. Kızartmanın her türlüsü güzell.
YanıtlaSilCok tesekkurler.. Evet oyle gercekten..
SilSevgiler..
elıne sağlık yaz geldı artık bol bol yerız
YanıtlaSilTesekkurler.. Evet kizartmalik sebzeleri mevsimindeyken degerlendirmek lazim:)
Silbende bu şekilde seviyorum :( ama guzel oluyor :) emeklerine sağlık...
YanıtlaSilsevgilerimle...
O halde yemeye devamm :)
SilCok tesekkurler, sevgiler..