26 Ocak 2014

31.12.2013 Star TV - Soframız Programı Yılbaşı Menümden: 1) TAVUK DOLMASI TARİFİM

       Merhabalar..
      Soframız'ın Yılbaşı Programı'nda hazırladığım birbirinden leziz 5 çeşit yemeğimin tariflerini, henüz Star TV'ye dahi yüklenmeden, sizler için ilk kez bloğumdan paylaşıyorum.
      İlk olarak soframızın başrolündeki ana yemeğimiz geliyorrr.. Kağıtlar kalemler hazır mı?

      Programı izlemek için tıklayınız:   (1.parça)
      Soframız - 502. Bölüm - Esin'in Mutfağı: İstanbul


          MALZEMELER:




         YAPILIŞI:
Önce iç pilavımızı hazırlamak için tavukgöğsünü minik küpler halinde doğralayalım.
Soteleme işlemi için, tencereye yarım çay bardağı sıvı yağı, tavukları, minik doğradığımız soğanları ve tuzu koyalım. Karıştırarak pişirirken üzerine çam fıstığı ekleyelim. 
Biraz sonra yıkadığımız 1.5 su bardağı pirinci ilave edelim. Karabiber, yenibahar ve yıkadığımız kuş üzümleri ile pilavımızı tatlandıralım. 
Biraz daha kavrulduktan sonra kullandığımız pirinç ile aynı ölçüde (1.5 su bardağı) su ilave edip ocağın altını kısalım. Pilavımız, suyunu çekip hafif tanelenince hazır olacak.
Fırında, tavuğun içinde de pişeceği için çok fazla pişirmeden soğumaya bırakalım.

 
₪  Tavuğumuzu hazırlamaya geçiyoruz. Çıtır çıtır kızarmasını sağlayacak sosu için, bir tasın içine limonunun suyunu sıkıp salça ve sıvıyağ ilave ediyoruz. Biraz kıvam vermesi için unu katıp güzelce çırpıyoruz.
₪  Bir fırın kabına tavuğu yerleştirip, demlenen pilavımızı kaşık yardımıyla tavuğun içine iyice dolduruyoruz. 
₪  Diplerine dolması için, tavuğu silkeleyebilir veya kaşıkla boşluklarına bastırabilirsiniz.
₪  Artan pilavı, daha sonra süslemede kullanmak üzere bir kenarda bekletiyoruz.
₪  Tavuğun açılmaması için dikiş ipi ve iğne yardımıyla ağzını sıkı sıkı dikiyoruz.
₪  Hazırladığımız sosu yumurta fırçası ile tavuğun her yerine sürüyoruz.
₪  200 derece fırında 1 saat kadar pişiriyoruz.
₪  Nar gibi kızaran tavuğu servis tabağına alıyor ve artan pilavı etrafına dökerek servis yapıyoruz.


         Arzu edenler, fırın torbası içerisinde birkaç delik açarak da pişirebilir.
         Ya da tavuğu pilavı içine doldurmadan önce büyük bir tencerede biraz haşlayabilir.

Tavuk Dolması


  
                
      Özel günleriniz Çay saatleriniz
          Davetleriniz Kokteylleriniz
   Kutlamalarınız Tüm Sofralarınız için

Sipariş: "adamutfak.evyemekleri@gmail.com"


2 yorum:

  1. Merhabalar,
    Yemek blogları için hazırladığım özel tasarım blog şablonu hediye ediyorum, etkinliğime sizi de beklerim,sevgiler...
    Amigurumi Aşkına

    YanıtlaSil
  2. cok güzel tşk elinize saglık

    YanıtlaSil

Zaman ayırdığınız ve kıymetli düşünceleriniz için çok teşekkürler..
Beni izlemeye aldınız mı?
Yine beklerim, görüşmek üzere..